Czym jest kontener gastronomiczny?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Prowadzenie własnej działalności w branży gastronomicznej to nie lada wyzwanie, zwłaszcza jeśli posiadamy ograniczone środki finansowe. W takiej sytuacji doskonałym rozwiązaniem jest specjalny kontener gastronomiczny, idealnie przystosowany do sprzedaży jedzenia na świeżym powietrzu. Jego użytkowanie pozwala zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy i daje możliwość swobodnego przemieszczania się z miejsca na miejsce (ze względu na zamontowane koła). Z ofertą sprzedaży i wynajmu takich kontenerów można zapoznać się na https://bmgrupa.pl/samochody-gastronomiczne/.

Obiekt musi być kompleksowo wyposażony

Kontener gastronomiczny, zwany potocznie foodboxem posiada niepowtarzalny design i pełni rolę pomieszczenia przeznaczonego do przygotowywania i sprzedawania rozmaitych dań. Mogą to być hot dogi, hamburgery, frytki, gofry, lody włoskie, zapiekanki, kurczaki z rożna czy wybrane potrawy kuchni włoskiej lub azjatyckiej. W standardowym obiekcie tego rodzaju zamontowana jest instalacja elektryczna o napięciu 230 V, funkcjonalny system oświetleniowy i wszelkie niezbędne przyłącza do podłączenia instalacji wodno-kanalizacyjnej. Istotnym elementem konstrukcji jest ponadto sporej wielkości okno sprzedażowe i podłoga wyłożona ponadprzeciętnie wytrzymałą sklejką o właściwościach antypoślizgowych. Dzięki temu obsługa klientów odbywa się w wystarczająco komfortowych warunkach.

Oprócz tego w każdym profesjonalnym kontenerze znajduje się dwukomorowy zlew, co najmniej kilka gniazdek elektrycznych, a także nowoczesne urządzenia służące do przyrządzania konkretnych dań – np. frytownica, grill gazowy, opiekacz, kuchenka mikrofalowa czy zamrażarka. Dodajmy, że osoba wynajmująca lub kupująca foodbox może sobie zażyczyć szereg innych udogodnień wedle własnego uznania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*